2
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 μπεκάτσες
- 200 γρ. κινόα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές λάδι
- 50 γρ. βούτυρο
- 2 φύλλα pandan
- 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- 3 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
- 2 συκώτια μπεκάτσας ή από κότα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το κινόα σε νερό για 10 λεπτά να φουσκώσει και το βράζουμε όπως το ρύζι. Αλατίζουμε τις μπεκάτσες και τις σοτάρουμε ελαφρώς στο λάδι και το μισό βούτυρο. Τυλίγουμε κάθε μπεκάτσα σε ένα φύλλο pandan και το πιάνουμε με οδοντογλυφίδα. Τις ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200?C. Στο υπόλοιπο βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κινόα, την κρέμα, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε το ξύδι να μειωθεί στο μισό και το ρίχνουμε στο κινόα. Αλατοπιπερώνουμε τα συκώτια και τα σοτάρουμε.