4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Τήνος
Συστατικά
- 4 μπεκάτσες
- λαρδί χοιρινό ή μπέικον
- 1 1/4 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- δάφνη
- μπαχάρι
- 1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μπεκάτσες, τις καψαλίζουμε και τις πλένουμε. Τυλίγουμε μία-μία μπεκάτσα στο λαρδί και τις δένουμε με βαμβακερή κλωστή. Σωτάρουμε τις μπεκάτσες με το βούτυρο και τις σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη δάφνη, τη ζάχαρη και το μπαχάρι, και τις αφήνουμε να σιγοψηθούν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ακόμη νερό και αφήνουμε να ψηθούν οι μπεκάτσες και να δέσει η σάλτσα τους.