4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Κοζάνη
Συστατικά
- μπάτσος
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 4 κουταλιές αλεύρι
- 1 lit νερό
- αλάτι
- 3 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
- 4 αυγά
- χυμό 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τον μπάτσο, αφού τον κόψουμε σε φέτες, με βουτυράκι. Βγάζουμε το τυρί σε μια πιατέλα και το κρατάμε ζεστό. Αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε και άλλο βούτυρο στο τηγάνι, προσθέτουμε το αλεύρι, 1 κουταλιά για κάθε άτομο, και το σοτάρουμε λίγο να ψηθεί και να ροδίσει. Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, το σκόρδο και το δουλεύουμε καλά με το σύρμα ή με μια κουτάλα. Χτυπάμε τα αυγά με μισό λεμόνι και τα προσθέτουμε στο χυλό. Το μαγειρεύουμε λίγο, πάντα ανακατεύοντας, και περιχύνουμε με το μάσκινο τον τηγανισμένο μπάτσο.