3
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- λίγο γάλα χλιαρό
- 1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκοπανισμένα και ανάλατα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικιν και το μισό φλιτζάνι φιστίκια. Προσθέτουμε τον κρόκο και το βούτυρο (που έχουμε αφήσει έξω από το ψυγείο για να είναι μαλακό). Ζυμώνουμε για να γίνει μια μαλακή ζύμη και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαστουνάκια, τα κόβουμε σε μήκος ενός δακτύλου, τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού, και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 220° C.
Όταν κρυώσουν τα βάζετε σε σκεύος που να κλείνει αεροστεγώς.