4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Λευκάδα
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό μπαρμπούνια καθαρισμένα
- 600 γρ. μαύρες σταφίδες
- 1 κιλό ελαιόλαδο
- 400 ml ξίδι
- 5-6 κλωνάρια δενδρολίβανο
- 8-10 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
- αλάτι
Εκτέλεση
Αλατίζουμε τα ψάρια, τα αφήνουμε ένα τέταρτο, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις σταφίδες, το δενδρολίβανο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε αλάτι και ξίδι. Σε ενα σκεύος ρίχνουμε λίγες απο τις σταφίδες, από πάνω μια σειρά ψάρια, τα περιχύνουμε με τη βραστή μαρινάδα και μετά σταφίδες. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τοποθετήσουμε όλα τα ψάρια και να τελειώσουμε με σταφίδες. Ρίχνουμε απο πάνω την υπόλοιπη μαρινάδα. Τα αφήνουμε 3-4 μέρες το λιγότερο, και μετά σερβίρουμε.