Μπάμπω

Μπάμπω Μπάμπω
4 ΑΤΟΜΑ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
3:00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αμφιτρίτη

Συστατικά

  • 1 κιλό συκώτι κομμάτια
  • 1/4 κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 2 φλιτζάνια πλιγούρι
  • 2 πράσα
  • 2 κρεμμύδια
  • λίγο αλάτι
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο μπαχάρι
  • κίμινο
  • πιπέρι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 4 έντερα (χοιρινά)

Εκτέλεση

Πλένουμε τα έντερα με πολύ νερό, τα αφήνουμε σε ασβεστόνερο 2-3 ώρες και μετά τα ξεπλένουμε. Τα περνάμε από ξύδι για 1 ώρα και έπειτα τα ξεπλένουμε και τα γεμίζουμε. Κόβουμε το κρέας, το μοσχαρίσιο και το συκώτι, σε μικρά κομματάκια. Το βάζουμε μέσα σε μια λεκάνη με το αλάτι, τη ρίγανη, το μπαχάρι, τα πράσα, το ρύζι, τον κιμά και τα ζυμώνουμε. Τα σωτάρουμε όλα μαζί. Παίρνουμε ένα χωνί και γεμίζουμε τα έντερα. Τα δένουμε στις άκρες με ένα σπάγγο, τα βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά σε ταψί με νερό και λάδι και ψήνουμε στο φούρνο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε