Μπακλαβαδάκια βέργας

Μπακλαβαδάκια βέργας Μπακλαβαδάκια βέργας
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μικρά Ασία

Συστατικά

  • 1 κιλό φύλλα έτοιμα
  • 700 γρ. καρύδια κοπανισμένα
  • 3-4 φρυγανιές τριμμένες
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 400 γρ. βούτυρο γάλακτος

Για το σιρόπι:

  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 κιλό μέλι
  • 2 1/2 ποτήρια νερό
  • 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Απλώνετε το φύλλο στο τραπέζι, πασπαλίζετε το μείγμα καρύδι-φρυγανιά-κανέλα. Τυλίγετε τα φύλλα ένα ένα ή δύο μαζί αν είναι μικρά, χωρίς να τα σφίγγετε, γύρω από τη βέργα που ανοίγετε το φύλλο.Μόλις τυλιχτεί, σουρώνετε το φύλλο πιέζοντάς το από τις δύο άκρες του, τραβάτε τη βέργα και το βάζετε στο ταψί. Συνεχίζετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλα τα φύλλα και να γεμίσει το ταψί.

Καίτε τότε το βούτυρο και με κουτάλι περιχύνετε όλα τα μπακλαβαδάκια, χωρίς τσιγγουνιά. Τα βάζετε στο φούρνο και τα ψήνετε σιγανά, να τραγανίσουν χωρίς να σκουρύνουν.

Φτιάχνετε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά μέχρι να δέσει και, όσο είναι ακόμη καυτό, περιχύνετε το γλυκό, που πρέπει στο μεταξύ να έχει κρυώσει εντελώς.

Το αφήνετε να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει και μετά το κόβετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε