

4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 μεγάλο φρέσκο μπακαλιάρο, 1 1/2 κιλό περίπου
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 ώριμες μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες
- 1 φλιτζανάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτήρι κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, κόβουμε το ψάρι σε φέτες και το αλατίζουμε. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν. Βάζουμε σε ταψί τις φέτες του ψαριού τη μία δίπλα στην άλλη και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.