4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου
- λίγο ούζο
- λάδι για τηγάνισμα
Για το χυλό:
- αλεύρι
- μπύρα
- αλάτι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τον μπακαλιάρο να φύγει το πρώτο αλάτι. Τον βάζουμε σε λεκάνη με αρκετό νερό, το οποίο αλλάζουμε τακτικά για να ξαλμυρίσει. Η διαδικασία αυτή κρατά 1 μέρα. Την επομένη αφαιρούμε την πέτσα του, τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τον ραντίζουμε με ούζο.
Για το χυλό:
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη μπύρα και το αλάτι μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος χυλός. Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο χυλό και τα τηγανίζουμε. Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά.