4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1,5 κιλό μπακαλιάρος παστός
- 1 κιλό κρεμμύδια ξερά καθαρισμένα και κομένα σε στρογγυλές φέτες
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 2 κουτιά ντοματάκια ολόκληρα
- πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια, του αφαιρούμε το δέρμα, τον πλένουμε καλά και τον τοποθετούμε σε μία λεκάνη με μπόλικο νερό για όλη τη νύχτα. Φροντίζουμε να αλλάζουμε το νερό, τουλάχιστον 2-3 φορές. Την επομένη τον βγάζουμε από το νερό, τον στραγγίζουμε καλά, τον αλευρώνουμε και τον τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Πετάμε το λάδι που τηγανίσαμε, βάζουμε καθαρό και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν χωρία να πάρουν χρώμα. Τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τις ντομάτες, πιπέρι, λίγο λάδι από αυτό που σοτάραμε τα κρεμμύδια και νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.