0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 500 γρ μπακαλιάρος παστός ξαρμυρισμένος
- 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κιλό ζοχούς
- 120 ml ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι το χυμό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθεί ελαφρώς χωρίς να ροδίσει. Προσθέτουμε τους ζοχούς και τους αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται. Προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον μπακαλιάρο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Σερβίρουμε με λεμόνι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.