Συστατικά
Για τη μους:
- 1 κιλό κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 170 γρ. ιταλική μαρέγκα
- 5 φύλλα ζελατίνας
- 40 γρ. ροδόνερο
Για την μαρμελάδα τριαντάφυλλο:
- 250 γρ. ροδοπέταλα
- 1 κιλό ζάχαρη σε κύβους
- 250 γρ. νερό
- χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Για την μους:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις η κρέμα αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις η κρέμα αρχίσει να πήζει, την ρίχνουμε σιγά-σιγά στην ιταλική μαρέγκα ανακατεύοντας. Αδειάζουμε την κρέμα σε ατομικά ημισφαιρικά φορμάκια. Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, αφαιρούμε από το εσωτερικό τους ένα κομμάτι, γεμίζουμε με την μαρμελάδα τριαντάφυλλο, τα ξεφορμάρουμε και τα κολλάμε μεταξύ τους έτσι ώστε να σχηματίσουν μία μπάλα. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με φύλλα κρούστας ψημένα στο φούρνο με ελάχιστο βούτυρο και τεμαχισμένα.
Για την μαρμελάδα τριαντάφυλλο:
Ξεφυλλίζουμε τα τριαντάφυλλα. Κόβουμε και αφαιρούμε την άκρη των πετάλων με ψαλίδι γιατί είναι σκληρά και πικρά. Βράζουμε 2 λίτρα νερό και ρίχνουμε μέσα τα πέταλα για 2-3 λεπτά. Στραγγίζουμε και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού. Με την άκρη των δαχτύλων, ξεχωρίζουμε τα πέταλα για να μην κολλάνε μεταξύ τους. Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το νερό και την ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει μια βράση χωρίς να ανακατέψουμε και αφήνουμε το σιρόπι να πήξει. Προσθέτουμε τα τριαντάφυλλα, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να μείνει μέχρι την επόμενη μέρα. Την επομένη βάζουμε και πάλι να πάρει βράση και σιγοβράζουμε μέχρι τα πέταλα να γίνουν διαφανή. Διατηρείται σε αποστειρωμένα βάζα.