Συστατικά
- 2 αβοκάντο
- 1 ματσάκι φρέσκια μέντα
- χυμός από 1 1/2 λεμόνι
- 3 κουτ. της σούπας μασκαρπόνε
- 1/2 από ενα μικρό καρπούζι
- 1/2 ενός πεπονιού
- 1 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
Για την βενεγκρέτ με πετιμέζι:
- 1 1/2 κουτ. της σούπας πετιμέζι
- 1 1/2 κουτ. της σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 1/2 κουτ. της σούπας ξίδι λευκό
- 5-6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
- κόκκοι κόκκινου πιπεριού
Εκτέλεση
Για το μους μασκαρπόνε-αβοκάνιο:
Αφαιρούμε τα κουκούτσια του αβοκάντο. Περιχύνουμε την πούλπα με το χυμό λεμονιου. Βάζουμε στο μπλέντερ τα στεγνά φύλλα μέντας, την πούλπα αβοκάντο και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε, έως ότου αποκτήσουμε μια πηχτή κρέμα. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε μαλακά και τοποθετούμε το μους στο ψυγείο. Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα βαθύ κουταλάκι κάνουμε μπαλάκια από την πούλπα του καρπουζιού και του πεπονιού. Τα περιχύνουμε με το χυμό 1/2 λεμονιού.
Για την βινεγκρέτ με πετιμέζι:
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το πετιμέζι και τα δύο είδη ξιδιού. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και σιγά-σιγά, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Τελειώνουμε με το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρώς.