Συστατικά
Για τη μους:
- 250 γρ. λευκή σοκολάτα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε παχύρρευστη μορφή 20 γρ. τσάι βουνού
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για την καραμέλα:
- 250 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. γλυκόζη
- 100 γρ. νερό
- φύλλα από τσάι
Εκτέλεση
Για την παρασκευή της μους: Βράζουμε τα 300 γρ. από την κρέμα γάλακτος μαζί με τα 20 γρ. τσάι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 20 λεπτά. Λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα σε μπεν μαρί, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά, ανακατεύοντας απαλά, την παχύρρευστη κρέμα. Σουρώνουμε την κρέμα για να φύγει το τσάι και την αδειάζουμε στη μους ανακατεύοντας πολύ απαλά και με προσοχή. Γεμίζουμε ατομικά μπολ και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Για την παρασκευή της καραμέλας: Σε μία μικρή κατσαρόλα αδειάζουμε τη γλυκόζη, τη ζάχαρη και το νερό και τα βάζουμε στη φωτιά. Τα αφήνουμε να βράσουν έως τους 147°C, δηλ. μέχρι το σημείο που αν ρίξουμε μία σταγόνα καραμέλας σε νερό θα κρυσταλλώσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σε αντικολλητική λαδόκολλα ή σε επιφάνεια σιλικόνης δημιουργούμε με ένα κουτάλι λεπτές στρώσεις απ' τη ρευστή καραμέλα, έτσι ώστε να σχηματιστούν διάφορα σχήματα, ελάχιστα μεγαλύτερα από τη διάμετρο του μπολ όπου έχουμε βάλει τη μους. Πριν παγώσει η καραμέλα, πασπαλίζουμε με φύλλα τσαγιού. Διατηρούμε την καραμέλα σε στεγνό και σκεπασμένο μέρος και συνοδεύουμε μ' αυτή τη μους.