Συστατικά
Για τη βάση μαρέγκας:
- 180 γρ. ασπράδια αυγών (6 ασπράδια)
- 175 γρ. ζάχαρη
- 175 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
Για τη μους:
- 250 γρ. σοκολάτα λευκή λιωμένη
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Για τη παρασκευή της μαρέγκας:
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφικτή μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη μαζί με το αλάτι και το ξίδι. Συνεχίζουμε το κτύπημα για λίγα λεπτά ακόμη, κατεβάζουμε από το mixer και προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη άχνη μαζί με το κορν φλάουερ κοσκινισμένα. Ανακατεύουμε απαλά με μια λαστιχένια κουτάλα (μαρίζ) και μ' ένα κορνέ σχηματίζουμε μικρά μαρεγκάκια πάνω σε μια λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100°C για 90 λεπτά. Αφήνουμε τις μαρέγκες για αρκετές ώρες μέχρι να στεγνώσουν.
Για τηπαρασκευή της μους:
Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα που την έχουμε διατηρήσει σε θερμοκρασία 38-40°C μαζί με την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Προσέχουμε στο ανακάτεμα για να μη μας κόψει. Αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο. Παίρνουμε μπολ ή ποτήρια, τοποθετούμε λίγα μαρεγκάκια και πάνω από αυτά με τη βοήθεια ενός κουταλιού, το οποίο το έχουμε βουτήξει σε ζεστό νερό, ή με σακούλα κορνέ, γεμίζουμε τα ποτήρια. Γαρνίρουμε με ξύσμα από λεμόνι.