Συστατικά
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος
- 60 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 4 κρόκοι αυγών
- 100 γρ. ζάχαρη
- 550 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη Valrhona jivara lacte
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος κτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
- μισό κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε τα 150 γρ. από τα 350 γρ. κρέμα γάλακτος μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού και το γλυκάνισο. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη πάνω από ατμό. Μόλις αρχίσει και δένει το αυγό, ρίχνουμε την ζεστή κρέμα με το πορτοκάλι και το γλυκάνισο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει και να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την σουρώνουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στην λιωμένη σοκολάτα γάλακτος ανακατεύοντας, ενώ προσθέτουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. κρέμα. Ανακατεύουμε καλά με μια λαστιχένια κουτάλα, μαρίζ και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε ξανά με πολλή προσοχή. Αδειάζουμε τη μους σε φόρμα της αρεσκείας μας και αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες για να πήξει. Ξεφορμάρουμε με ζεστό νερό και γαρνίρουμε κατά βούληση.