Μοσχάρι βραστό

Μοσχάρι βραστό Μοσχάρι βραστό
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1,5 κιλό κρέας μοσχάρι
  • 2-3 κόκαλα με μεδούλι
  • 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες
  • 4-5 κολοκυθάκια καθαρισμένα
  • 2-3 καρότα καθαρισμένα
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες ή 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα
  • 2-3 κρεμμύδια ξερά καθαρισμένα
  • 2-3 κλωνάρια σέλινο καθαρισμένο
  • 4-5 κουτ. σούπας κριθαράκι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, τα κόκαλα και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό που να καλύπτει το κρέας. Μόλις αρχίσει να βράζει, το ξαφρίζουμε προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα. Το αφήνουμε για μισή ώρα και μετά προσθέτουμε τα λαχανικά ολόκληρα. Αφήνουμε να βράσουν καλά και εάν βράσουν πριν από το κρέας, τα αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε το κρέας να βράσει ακόμα λίγο. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε κατά διαστήματα ζεστό νερό. Μόλις βράσει το κρέας το βγάζουμε και το βάζουμε μαζί με τα χορταρικά. Προσθέτουμε στη σούπα ζεστό νερό εάν χρειάζεται, και αφού βράσει για λίγο την στραγγίζουμε λιώνοντας τελείως τις ντομάτες. Την ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κριθαράκι και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει. Την σερβίρουμε ζεστή με λεμόνι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε