8
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 κιλά μοσχάρι (φέτα)
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. κρασί λευκό
- λίγο ζεστό νερό
- 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
- 5-6 σκελίδες σκόρδου
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί του κιλού ντοματάκια ολόκληρα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Δένουμε το κρέας με σπάγκο κουζίνας, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο, το γυρνάμε προσεκτικά από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Πριν ροδίσει πολύ, προσθέτουμε το κρεμμύδι συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί, σβήνουμε λίγο-λίγο με κρασί, τις ντομάτες και νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει, προσθέτοντας πού και πού λίγο ζεστό νερό, εάν χρειάζεται. Όταν βράσει και μείνει με μία πηχτή σάλτσα, βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να μισοκρυώσει και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Το τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα, για να διατηρηθεί ζεστό και σερβίρουμε με τη σάλτσα. Συνοδεύεται με μακαρονάδα και οποιαδήποτε άλλη γαρνιτούρα.