Συστατικά
- 1,5 κιλό μοσχάρι (φέτα)
- 70 γρ. λάδι
- 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 3-4 φέτες ζαμπόν σε λεπτές φέτες
- 250 γρ. φέτα σκληρή χοντροκομμένη
- 100 γρ. κρασί λευκό
- ζεστό νερό
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Προμηθευόμαστε μοσχάρι φέτα και ζητάμε από το χασάπη μας να το ανοίξει στη μέση για ρολό. Πλένουμε το κρέας καλά και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε επάνω στο ανοιγμένο κρέας το μαϊντανό, το σκόρδο από επάνω το ζαμπόν και το τυρί. Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο κουζίνας. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το ρολό στο λάδι, μέχρι να π[αρει ελαφρώς χρώμα. Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα διαλυμένη σε λίγο νερό, λίγο ζεστό νερό ακόμα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μόλις το κρέας βράσει και μείνει μόνο με τη σάλτσα του, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες. Σερβίρεται ζεστό με τη σάλτσα του και συνοδεύεται με ρύζι, μακαρόνια, πατάτες και οποιαδήποτε άλλη γαρνιτούρα.