4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό μοσχάρι (νουά)
- 10 φέτες ζαμπόν
- 10 φέτες τυρί τύπου ρεγκάτο
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. κρασί λευκό
- 100 γρ. μαργαρίνη σε κομματάκια
- 440 γρ. γάλα
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αποβραδίς βάζουμε την μαργαρίνη σε μία κατσαρόλα να λιώσει, σοτάρουμε το κρέας και σβήνουμε με κρασί.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 ώρες.
- Το αφήνουμε να κρυώσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος στενόμακρο, τοποθετούμε μία φέτα κρέας όρθιο, μία φέτα ζαμπόν, μία φέτα τυρί, έτσι ώστε να σχηματιστεί και πάλι το σχήμα του νουά.
- Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα τη σάλτσα του κρέατος που είχαμε στην άκρη να ζεσταθεί, ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως.
- Προσθέτουμε το γάλα και ετοιμάζουμε μία ελαφριά μπεσαμέλ, στην οποία ρίχνουμε το μισό τυρί. Ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε το κρέας.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί, σκεπάζουμε το σκεύος είτε με καπάκι, εάν έχει, είτε με αλουμινόχαρτο και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Την επομένη βγάζουμε το πυρίμαχο από το ψυγείο, προσθέτουμε στο κρέας λίγο μαργαρίνη και ψήνουμε στους 200°C για μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει.
- Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε το φαγητό για λίγο μέσα στο σβηστό φούρνο και σερβίρουμε.