6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1,5 κιλό μοσχάρι (φέτα)
- 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες
- 1/2 κιλό καρότα, σε μικρά κομμάτια
- 4-5 κρεμμύδια ξερά, σε μικρά κομμάτια
- 750 γρ. ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
- 70 γρ. λάδι
- 1 - 2 φλ. ζεστό νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Δένουμε το κρέας με σπάγκο κουζίνας, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα.Προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε για περίπου μισή ώρα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το νερό και αφήνουμε για ακόμη τρία τέταρτα της ώρας. Τέλος, προσθέτουμε τις πατάτες, Μόλις βράσουν τα λαχανικά, τα αφαιρούμε και τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ. Βράζουμε το κρέας μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του. Βγάζουμε το κρέας από τη σάλτσα, αφαιρούμε το σπάγκο, κόβουμε το κρέας σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε μέσα στη σάλτσα για να διατηρηθούν ζεστές. Σερβίρουμε το κρέας με τον πουρέ λαχανικών και τη σάλτσα.