6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1,5 κιλό μοσχάρι (φέτα)
- 1,5 κιλό μπάμιες
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
- 750 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες ώριμες ή 2 κουτιά ντοματάκια ολόκληρα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ξίδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τις μπάμιες σε μία λεκάνη να ξεπλυθούν καλά. Τις καθαρίζουμε προσεκτικά κόβοντας το κοτσάνι, χωρίς να κόβουμε την μπάμια και τις τοποθετούμε ένα ταψί στη σειρά. Τις ραντίζουμε με ξίδι, με λίγο αλάτι και τις αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε στο λάδι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά. Στραγίζουμε τις μπάμιες και τις ρίχνουμε επάνω στο κρέας κατά σειρές, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε εάν χρειάζεται λίγο ζεστό νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να το ανακατεύουμε, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.