6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1,5 κιλό μοσχάρι (φέτα) σε μερίδες
- 1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
- 750 γρ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 2 κουτιά ντοματάκια ολόκληρα
- 70 γρ. λάδι
- 3 φλιτζάνια νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το κρέας και το τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί ή σε ένα πήλινο σκεύος για φούρνο (γιουβέτσι).
- Ρίχνουμε από πάνω τις ντομάτες, το λάδι και το νερό.
- Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C-200°C, προσθέτοντας πού και πού εάν χρειάζεται λίγο ζεστό νερό.
- Μόλις το κρέας βράσει και μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το κριθαράκι και νερό εάν χρειάζεται.
- Ανακατεύουμε στην αρχή αρκετές φορές το κριθαράκι, για να μην κολλήσει.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με τριμμένο τυρί.