4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι ή λαιμό) σε μερίδες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3-4 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
- 1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες σε μεγάλους κύβους
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε λίγο νερό, τις ντομάτες, κλείνουμε καλά το καπάκι και αφήνουμε το κρέας να βράσει. Τηγανίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε σε βαθύ ταψί με λίγη σάλτσα από το κρέας, προσθέτουμε το κρέας, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα ψήνουμε στο φούρνο.