Συστατικά
- 1 ρολό σοκολάτας
- 1 φλιτζάνι απλή κρέμα βουτύρου με πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 1/2 δόση σοκολατένια κρέμα βουτύρου
- 1 δόση αφράτο κέικ σοκολάτας, ψημένο σε μία στρογγυλή φόρμα με πτυχώσεις
- 240 γρ. αμυγδαλόπαστα
- πράσινο και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- πράσινο ντυμένο σύρμα, για τα μήλα
- πράσινη χρωματισμένη καρύδα, τριμμένη
- μικρά φρέσκα λουλουδάκια, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Στηρίζουμε, με λίγη κρέμα βουτύρου, το ρολό σοκολάτας όρθιο στο ξύλο κουζίνας καθαρίζοντάς το, αν είναι απαραίτητο. Το αλείφουμε με κρέμα βουτύρου σοκολάτας χαράζοντας γραμμές. Χρησιμοποιώντας τα 3/4 από την πράσινη κρέμα βουτύρου σκεπάζουμε με μια παχιά στρώση το στρογγυλό παντεσπάνι, σχηματίζοντας γραμμές και ραβδώσεις. Τοποθετούμε το στρογγυλό κέικ πάνω στον κορμό, για να κάνουμε το φύλλωμα του δέντρου. Χρωματίζουμε 30 γρ. αμυγδαλόπαστας με πράσινο χρώμα, την υπόλοιπη κόκκινη και την πλάθουμε σε μηλαράκια μεγέθους κερασιού. Πλάθουμε την πράσινη αμυγδαλόπαστα σε μικρά σχήματα λουκάνικου και επίσης το κοτσάνι και τα φύλλα. Κάνουμε με οδοντογλυφίδα τρυπούλες πάνω στα μήλα και μπήγουμε στο καθένα κοτσάνι και φύλλα. Τυλίγουμε την ταινία γύρω από το σύρμα και το κόβουμε σε 8 εκ. μήκος. Περνάμε το σύρμα μέσα από τα περισσότερα μήλα κάμπτοντας τις άκρες ώστε να μην πέσουν τα μήλα όταν θα κρέμονται. Πιέζουμε τα μήλα πάνω στο δέντρο, φυλάγοντας στην άκρη τα υπόλοιπα. Γεμίζουμε ένα κορνέ με την υπόλοιπη πράσινη κρέμα βουτύρου και βγάζουμε φυλλα στην κορυφή του δέντρου. Σκορπίζουμε την καρύδα στη βάση του δέντρου και βγάζουμε με το κορνέ μερικά επιπλέον φύλλα. Διακοσμούμε με λίγα φρέσκα λουλούδια, αν θέλουμε. Αφαιρούμε τα σύρματα από το κέικ προτού σερβίρουμε.