Συστατικά
- 1,200 γρ. γάλα
- 8 κρόκοι αυγών
- 7 φύλλα ζελατίνας
- 300 γρ. ζάχαρη
- 2 ξυλάκια κανέλα
- 1 κλωναράκι βανίλια
- 150-200 γρ. ξηροί καρποί κοπανισμένοι (φιστίκια Αιγίνης, φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια)
- σαβουαγιάρ (η ποσότητα εξαρτάται από τη φόρμα μας)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κανέλα, το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση και τα βάζουμε στη φωτιά. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη. Παίρνουμε λίγο χλιαρό γάλα, το ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών, αακατεύουμε και το αδειάζουμε ξανά στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το βράσιμο, ανακατεύοντας μέχρι τους 84° C. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλλάζουμε σκεύος και ρίχνουμε τη ζελατίνα που προηγουμένως την έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και μόλις αρχίσει να πήζει, αδειάζουμε λίγο σε μια φόρμα και τοποθετούμε κάθετα γύρω-γύρω τα σαβουαγιάρ. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η πρώτη στρώση για να σταθεροποιηθούν τα σαβουαγιάρ. Ρίχνουμε τα 2/3 από τους ξηρούς καρπούς στην υπόλοιπη κρέμα και την αδειάζουμε μέσα στη φόρμα. Αφήνουμε να κρυώσει για αρκετές ώρες. Ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό και γαρνίρουμε με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς.