0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 240 γρ. αμυγδαλόπαστα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2/3 φλιτζανιού πορτοκαλόφλουδα γλασέ, κομμένη σε κομμάτια
- 2 κουταλιές λικέρ πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
- «χρυσόσκονη» ζαχαροπλαστικής
- 90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
- χρυσά κουφετάκια
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε καλά την αμυγδαλόπαστα και την αναμειγνύουμε με την πορτοκαλόφλουδα και το λικέρ. Την αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα περίπου να στεγνώσει. Κόβουμε μικρά κομμάτια από το μείγμα και τα πλάθουμε σε σχήμα κορμού. Βυθίζουμε τη μισή επιφάνεια από τους κορμούς στη ζάχαρη και τους αλείφουμε ελαφρώς με «χρυσόσκονη». Βουτάμε τους υπόλοιπους κορμούς στην λιωμένη σοκολάτα, τους βάζουμε πάνω σε χαρτί ζαχαροπλαστικής και πιέζουμε στον καθένα από ένα χρυσό κουφέτο στη μέση. Τοποθετούμε τα γλυκά όλα μαζί σε πιατέλα.