Συστατικά
- 260 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1/4 φλιτζανιού κρασί Μαδέρα
- 2 κουταλιές βούτυρο, σε μικρούς κύβους
- 2 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
- 1 φλιτζάνι πουρέ κάστανο χωρίς ζάχαρη
- κρεμ-φρες
- φλούδες σοκολάτας, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε μερικές φλούδες σοκολάτας για γαρνίρισμα, κόβουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε κομμάτια και την λιώνουμε με το κρασί Μαδέρα σε πυράντοχο μπολ, πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγο-βράζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, μερικά κομματάκια τη φορά, ανακατεύοντας, ώσπου να λιώσει το βούτυρο και το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Ρίχνουμε τους κρόκους χτυπώντας το μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τον πουρέ κάστανου, προσέχοντας να είναι το μείγμα ομοιόμορφο πριν από κάθε προσθήκη. Χτυπάμε σε ενα μπολ τα ασπράδια μέχρι να πήξουν. Προσθέτουμε 1 κουταλιά από τα ασπράδια στο μείγμα του κάστανου, ανακατεύουμε ελαφρώς, ρίχνουμε τα υπόλοιπα ασπράδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε 6 ατομικά φορμάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει η κρέμα. Σερβίρουμε τα φορμάκια με μια πλούσια κουταλιά από κρεμ-φρες ή σαντιγί και γαρνίρουμε με τις φλούδες σοκολάτας.