Μελομακάρονα

Μελομακάρονα Μελομακάρονα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 670 ml καλαμποκέλαιο
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 220 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 100 ml κονιάκ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι γαρίφαλλο σκόνη
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • ξύσμα απο πορτοκάλι
  • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
  • λίγο αλάτι

Για τη παρασκευή του σιροπιού:

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 680 ml νερό
  • 420 γρ. μέλι
  • 110 γρ. γλυκόζη
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το χυμό του πορτοκαλιού, τη σόδα, το γαρίφαλο, την κανέλα και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου στους 180°C.

Για τη παρασκευή του σιροπιού:

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το μέλι αφαιρώντας τον αφρό. Όταν ετοιμάσουμε το σιρόπι, τοποθετούμε τα ψημένα μελομακάρονα ένα ένα μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τα αφήνουμε να «ποτίσουν». Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκοπανισμένα καρύδια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε