4
ΑΤΟΜΑ
20'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ανατολική Θράκη
Συστατικά
- 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
- 3-4 κουταλιές ξύδι
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- 3-10 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 50 γρ. καρύδια κομμένα
Εκτέλεση
Πλένετε, σκουπίζετε τις μελιτζάνες και τις βάζετε να ψηθούν. Τις γυρίζετε μέχρι να μαλακώσουν και όταν τις πιέζετε να είναι μέχρι το κέντρο μαλακές. Τις βγάζετε από τη φωτιά, χαρακώνετε σταυρωτά στο κάτω μέρος και τις βάζετε για λίγο στο σουρωτήρι να αφήσουν τα υγρά τους.
Μετά τις κόβετε με το μαχαίρι ψιλά κομμάτια και τις πατάτε λίγο με το πιρούνι. Βάζετε αλάτι, ξίδι, λιωμένο σκόρδο και ρίχνετε αργά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας τη σαλάτα με το σύρμα ή με ξύλινο κουτάλι.
Τέλος, αφού πιει το λάδι, προσθέτετε ψιλοκομμένο μαϊντανό, κρεμμύδι ψιλοκομμένο φρέσκο ή ξερό, καθώς και τα καρύδια.