4
ΑΤΟΜΑ
30'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 3 μελιτζάνες φλάσκες (περίπου 1,5 κιλό)
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτ. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπ. πολτό καυχερής πιπεριάς
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 3 κουτ. σούπ. ξίδι
- αλάτι
Εκτέλεση
Ροδίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, 1 πρέζα αλάτι και αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο γκαζάκι για να πάρουν τη μυρωδιά του καμένου. Τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τις στραγγίζουμε, τις ρίχνουμε σε βαθύ μπολ. Προσθέτουμε την καυτερή σάλτσα και χτυπάμε το μείγμα με ξύλινο κουτάλι πολύ καλά, ενώ ρίχνουμε διαδοχικά ξίδι και λεμόνι.
Αδειάζουμε τη μελιτζανοσαλάτα σε μία πιατέλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.