12
ΑΤΟΜΑ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 κιλά μελιτζάνες στρογγυλές μεγάλες
- 2 κρεμμύδια μεγάλα
- 2 λεμόνια
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. ταχίνι
- 100 γρ. γαλέτα
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού ψήσετε τις μελιτζάνες στο φούρνο, τις ξεφλουδίζετε και βγάζετε τους σπόρους, αν είναι χοντροί. Τις βάζετε σε μια λεκανίτσα. Ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και τα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη. Τα ανακατεύετε όλα μαζί, ρίχνοντας λίγο λίγο το λάδι και το λεμόνι. Αφού τα ανακατέψετε καλά, προσθέτετε λίγο λίγο το ταχίνι και το ανακατεύετε πάλι, έως ότου δείτε ότι τα υλικά έδεσαν. Προσθέτετε όση γαλέτα χρειαστεί για το δέσιμο. Η γεύση της μελιτζάνας πρέπει να είναι εντονότερη από το ταχίνι. Αν θέλετε, βάζετε και λίγο αμύγδαλο ή καρύδι τριμμένο - ή ακόμα ψιλοκομμένα τουρσιά.
Σερβίρεται και με φέτες φρυγανισμένου ψωμιού.