Συστατικά
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 4 πιπεριές κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 μεγάλες ντομάτες
- 3 κουτ. σούπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες. Το τρίβουμε με 2 κουταλιές της σούπας αλάτι ώσπου να φύγει όλη η πικρίλα του. Το βάζουμε σε ψιλό σουρωτήρι, το ξεπλένουμε πολύ καλά, το στύβουμε και το κρατάμε σε ένα μπολάκι. Τηγανίζουμε τις πιπεριές, τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι τους και τις κρατάμε σε ένα πιάτο. Κόβουμε τις ντομάτες σε πολύ λεπτές και μικρές φετούλες.
Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψήνουμε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο γκαζάκι. Τις καθαρίζουμε με γρήγορες κινήσεις, αφαιρούμε τους σπόρους (αν υπάρχουν), τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Βάζουμε από πάνω μία στρώση πιπεριές. Τοποθετούμε πάνω από τις πιπεριές μια λεπτή στρώση κρεμμύδια και κλείνουμε με τις ντομάτες. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Χτυπάμε ελαιόλαδο με λεμόνι και λίγο αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Σερβίρεται αμέσως.