4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4 μελιτζάνες
- 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 ντομάτες πολτοποιημένες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- μπεσαμέλ
- λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τα κοτσάνια, τις κόβουμε κατά μήκος στα δύο και τις αφήνουμε σε αλατόνερο να ξεπικρίσουν.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι χωρίς να πάρει χρώμα, ρίχνουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε για λίγο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει πολύ λίγη σάλτσα.
- Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν λίγο ή τις ψήνουμε στο φούρνο ραντίζοντάς τες με λίγο λάδι.
- Στη συνέχεια σε ταψί, τις γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά, απλώνουμε λίγη μπεσαμέλ και τις πασπαλίζουμε με λίγο κασέρι.
- Προσθέτουμε στο ταψί λίγο νερό και ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200°C μέχρι να ροδίσουν.