Μελιτζάνες μουσακάς

Μελιτζάνες μουσακάς Μελιτζάνες μουσακάς
4 ΑΤΟΜΑ
45' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
45' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 1/2 κιλό κιμάς βοδινός
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 1/2 φλιτζάνι τον τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό ντομάτες
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τον τσαγιού τυριά διάφορα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • 1 κύβος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπόλικος μαϊντανός
  • 1 κοφτή κουταλιά τον γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες κατά μήκος και τις αφήνουμε για αρκετή ώρα σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια, τις σουρώνουμε πολΰ καλά και τις τηγανίζουμε ελαφρά. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και τον κιμά και τα αφήνουμε να σοταριστοΰν. Προσθέτουμε στη συνέχεια τη ντομάτα πολτοποιημένη, τον κύβο, το μαϊντανό, 1 φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκοΰ ζάχαρη, 1 ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Μόλις πιουν το νερό τους, στρώνουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα εναλλάξ μια στρώση μελιτζάνες, μια κιμά (τελειώνουμε με μελιτζάνες). Βάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Προς το τέλος του βρασίματος, χτυπάμε τα αυγά με το τυρί και λίγο μαϊντανό και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο μουσακά χαμηλώνοντας πάρα πολύ τη φωτιά μας. Μόλις πήξει το αυγό σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να ψηθεί και από επάνω.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε