Μελιτζάνες με μοσχαράκι και λιαστές ντομάτες

Μελιτζάνες με μοσχαράκι και λιαστές ντομάτες Μελιτζάνες με μοσχαράκι και λιαστές ντομάτες
4 ΑΤΟΜΑ
1:30' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σάμος

Συστατικά

  • 4 μέτριες μελιτζάνες
  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (χωρίς κόκαλο)
  • 100 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κύβους
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένες, λιαστές ντομάτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας ξερό βασιλικό
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε δύο ή τρεις φέτες ανάλογα με το μέγεθος τους, αδειάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι του γλυκού και τις βάζουμε σε 'ένα μπολ με νερό και αλάτι. Ψιλοκόβουμε τη ψύχα της μελιτζάνας και τη σοτάρουμε ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο, μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μικρούς κύβους και ανακατεύουμε συνέχεια σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τα ντοματάκια, το βασιλικό, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 90 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στο μεταξύ τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε εσωτερικά και τις αφήνουμε ανάποδα σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν. Όταν το κρέας ετοιμαστεί, το ανακατεύουμε με τη γραβιέρα και γεμίζουμε τις μελιτζάνες. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Όταν ψηθούν, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με ρύζι στον ατμό, ή πατάτες ψητές.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε