Μελιτζάνες με κιμά και πιπεριά (καρνίγιαρικ)

Μελιτζάνες με κιμά και πιπεριά (καρνίγιαρικ) Μελιτζάνες με κιμά και πιπεριά (καρνίγιαρικ)
6 ΑΤΟΜΑ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
40' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Τουρκία

Συστατικά

  • 6 μελιτζάνες
  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 ντομάτες μεγάλες σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 1/2 κουτάλι βούτυρο
  • 6 πιπεριές κέρατα κομμένες σε μάκρος στη μέση
  • 2 ποτήρια ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος αφήνοντας μερικές λωρίδες με το φλοιό. Τις χαράζουμε στη μέση, δίχως να τις χωρίσουμε και τις τοποθετούμε σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζουμε και τις σοτάρουμε ελαφρά. Σε άλλο σκεύος, ρίχνουμε 1 κουταλιά βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, τις ντομάτες και το μαϊντανό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Σε ταψί ανοίγουμε στη μέση τις μελιτζάνες και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε λίγο από τη γέμισή τους. Σκεπάζουμε κάθε μελιτζάνα με μία λεπτή φέτα ντομάτας και μία πιπεριά. Προσθέτουμε στο ταψί νερό, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια φωτιά. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, για να ροδίσουν οι μελιτζάνες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε