4
ΑΤΟΜΑ
1:00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μικρούς κύβους
- 4 πιπεριές κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες
- 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 1/4 γιαούρτι σακούλας
- 1/2 ποτ. ελαιόλαδο
- μερικά φύλλα δυόσμο
- 2 κουτ. σούπ. άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- λάδι (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε μικρούς κύβους και τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό περίπου μισή ώρα. Τις στραγγίζουμε, τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι τους και τις τοποθετούμε σε πιατέλα.
Τηγανίζουμε τις πιπεριές κατά τον ίδιο τρόπο. Σε μπολάκι χτυπάμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μυρωδικά, 1 πρέζα αλάτι, το σκόρδο, ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα γιαουρτιού και περιχύνουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.
Αφήνουμε τη σαλάτα για 2-3 ώρες στο ψυγείο.