4
ΑΤΟΜΑ
10'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 κουταλιές λάδι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
- 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
- 2 μεσαίες μελιτζάνες φλάσκες, σε τριγωνικά κομμάτια
- 2 κουταλάκια σάλτσα σόγιας
- 1/4 κινέζικο λάχανο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές χυμό λάιμ
- 2 κουταλάκια σάλτσα ψαριού (προαιρετικό)
- 1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Βάλτε το λάδι να κάψει οε γουόκ ή μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σκόρδα κι ανακατέψτε τα 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά.Προσθέστε τη ζάχαρη και τις μελιτζάνες και τηγανιστέ τις 3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.Προσθέστε σάλτσα σόγιας, το λάχανο και χυμό λάιμ. Ανακατέψτε, σκεπάστε το γουόκ, ψήστε το λάχανο στον ατμό 1/2 λεπτό να μαραθεί. Προσθέστε σάλτσα ψαριού, ανακατέψτε.
Σερβίρετε αμέσως με καυτερή πιπεριά.