4
ΑΤΟΜΑ
20'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 3 ασπράδια αβγών
- 1 φλιτζανάκι νερό
- 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 κούπα φιστίκια Αιγίνης ανάλατα και τριμμένα
- 1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κουταλάκια βασιλικό ξερό
- 2 κούπες έτοιμη σάλτσα ντομάτα
- 1 κούπα ανθότυρο τρίμα
- αλάτι
- λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις βάζετε σε νερό με αλάτι για 1/2 ώρα. Τηγανίζετε ή ψήνετε τις μελιτζάνες και τις αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας και προσθέτετε το βασιλικό. Σε ένα μπολ ενώνετε τη φρυγανιά, το μισό φιστίκι, την παρμεζάνα, τα ασπράδια, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζετε δύο κουταλιές μείγμα σε κάθε μελιτζάνα και από πάνω ρίχνετε τα υπόλοιπα φιστίκια και το ανθότυρο. Ψήνετε στους 200ο C για μισή ώρα.