8
ΑΤΟΜΑ
30'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό μελιτζανάκια μικρά
- 1/2 κιλό ξίδι
- 1/2 κιλό λάδι
- 2-3 καρότα
- 1 κεφάλι σκόρδο
- Σέλινο
- Αλάτι
Εκτέλεση
Πλύντε τα μελιτζανάκια και κόψτε τα κοτσάνια. Χαράξτε τα σε δύο τρία σημεία κατά μήκος. Βάλτε σε μία κατσαρόλα νερό με μία κουταλιά της σούπας αλάτι και 50 γρ. ξίδι. Βάλτε τα μέσα και αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά. Αδειάστε τα σε ένα τρυπητό και αφήστε τα τουλάχιστον όλη τη νύχτα να στραγγίσουν πολύ καλά. Ψιλοκόψτε το σκόρδο, τα καρότα και το σέλινο. Προσθέστε λίγο αλάτι και γεμίστε με το μίγμα αυτό τα σημεία που χαράξατε τα μελιτζανάκια. Δέστε τα σφιχτά γύρω γύρω με κλωνάρια σέλινου και τοποθετήστε τα σε πήλινο ή γυάλινο βάζο στη σειρά. Σκεπάστε τα με λάδι και το υπόλοιπο ξίδι. Αφήστε τα βάζα σε δροσερό μέρος για 10 ημέρες και μετά χρησιμοποιήστε τα.