Μελιτζανάκι τουρσί

Μελιτζανάκι τουρσί Μελιτζανάκι τουρσί
6 ΑΤΟΜΑ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό μικρά μελιτζανάκια
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 11/2 κιλό ξύδι
  • 1 φλιτζάνι αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μελιτζανάκια και τα χαράζουμε κάθετα αφαιρώντας λίγη ψίχα. Σε ένα μικρό σκεύος ψιλοκόβουμε τα φύλλα από το σέλινο, κρατώντας στην άκρη τα κλωνάρια του, το μαϊντανό, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Με το μείγμα, γεμίζουμε τα μελιτζανάκια ενώ γύρω γύρω τα τυλίγουμε με τα κλωνάρια του σέλινου. Τα βάζουμε σε γυάλινο ή πήλινο δοχείο και τα διατηρούμε σκεπάζοντάς τα με το ξύδι και το αλάτι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε