Συστατικά
Ντιπ με γιαούρτι:
- 200 γρ. γιαούρτι σακούλας
- 2 κουταλιές ξυσμένο κρεμμύδι
- 1/2 κουταλάκι ξεραμένο δυόσμο
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/4 κουταλάκι τριμμένο κόλιαντρο "ρέζα τριμμένο κύμινο
- 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
- 1 κουταλιά αλάτι
- 2 κουταλιές ρεβιθάλευρο
- 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 φλιτζάνι ρεβιθάλευρο, επιπλέον
- 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 1/2 φλιτζάνι κρύα μπύρα
- 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
- 2/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Για το ντιπ με γιαούρτι:
Χτυπήστε όλα τα υλικά σε μικρό μπολ να δέσουν καλά. Σκεπάστε με διαφανή μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο.
Κόψτε τη μελιτζάνα σε 20 φέτες πάχους 1/2 εκ. Πασπαλίστε τις από τις δυο μεριές με αλάτι. Αφήστε τις σε σουρωτήρι 20 λεπτά. Πλύνετε, σουρώστε και σκουπίστε τις με χαρτί κουζίνας. Ανακατέψτε 2 κουταλιές ρεβιθάλευρο και πιπέρι σε αντικολλητικό χαρτί. Πανάρετε ελαφρά τις φέτες, τινάξτε το περίσσευμα.Κοσκινίστε τα υπόλοιπα αλεύρια σε μπολ, Φτιάξτε λακκούβα στη μέση. Προσθέστε αυγά, μπύρα και χυμό λεμονιού όλα μαζί. Χτυπήστε να ενσωματωθεί το υγρό στο αλεύρι και το κουρκούτι να μην έχει σβώλους. Βάλτε το λάδι να κάψει σε μεγάλο, βαρύ τηγάνι. Με δυο πιρούνια, βουτήξτε λίγες φέτες μελιτζάνα τη φορά στο κουρκούτι, αφήστε να στάξει το πολύ. Τηγανιστέ τις σε μέτρια-δυνατή φωτιά 2 λεπτά να ξεροψηθούν από κάτω. Γυρίστε και τηγανιστέ την άλλη πλευρά. Βάλτε τις σε πιατέλα σε ζεστό μέρος. Συνεχίστε να τηγανίζετε.
Σερβίρετε με παγωμένο Ντιπ με Γιαούρτι.