

4
ΑΤΟΜΑ
10'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Vegeterian
Συστατικά
- 2 κουταλιές λάδι
- 1 μικρή μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε φέτες 1 εκ.
- 1 μεγάλο ψωμί φοκάτσα 30 χ 30 εκ.
- 4 κουταλιές ντοματοπελτέ
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο ψιλές φέτες
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, σε λεπτές λωρίδες
- 2 κουταλιές χοντροκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ ή γκούντα
- 2 κουταλιές ξυσμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι. Ψήστε τη μελιτζάνα 2 λεπτά να μαλακώσει και μόλις ροδίσει, στραγγίξτε τη σε χαρτί κουζίνας. Κόψτε τη φοκάτσα σε 4 τετράγωνα και μετά στη μέση οριζοντίως. Φρυγανίστε κάθε πλευρά να ροδίσει κι αλείψτε με ντοματοπελτέ. Βάλτε σε κάθε ψωμί στρώσεις μελιτζάνα, κρεμμύδι, κόκκινη πιπεριά, φρέσκο κόλιαντρο και τα τυριά ανακατεμένα. Βάλτε τα σε μέτριο γκριλ 2-3 λεπτά να λειώσει το τυρί.
Σερβίρετε αμέσως.