Μελιτζάνα Ασάντα

Μελιτζάνα Ασάντα Μελιτζάνα Ασάντα
4 ΑΤΟΜΑ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ισραηλιτική κοινότητα Βόλου

Συστατικά

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 250 γρ. ρεβίθια (μετρημένα άβραστα)
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλάκι κύμινο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Μουλιάζετε από το βράδυ τα ρεβίθια σε νερό με λίγο αλατάκι. Το πρωί τα ξεπλένετε.

Βάζετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το λάδι, τα σοτάρετε και προσθέτετε σ' αυτά τα ρεβίθια και νερό αρκετό. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ ψήνετε τις μελιτζάνες μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε με το πιρούνι. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το κύμινο και τα ρεβίθια και ανακατεύετε καλά. Λαδώνετε ένα ταψάκι και απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα.

Ψήνετε σε φούρνο 200οC για 1/2 ώρα.

Σερβίρετε το φαγητό περιχυμένο με ελαιόλαδο και δίπλα ωμό κρεμμύδι και μαϊντανό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε