Συστατικά
- 1 1/3 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι πολέντα (καλαμποκάλευρο)
- 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
- 3 μεσαίες ντομάτες
- 6 πολύ μικρές πράσινες κολοκύθες
- 6 πολύ μικρές κίτρινες κολοκύθες
- 1 φρέσκο καλαμπόκι
- 1 κουταλιά λάδι
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο φέτες
- 1 κουταλιά τριμμένο κύμινο
- 1/2 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
- 2 κουταλιές χοντροκομμένο φρέσκο κόλιαντρο (προαιρετικό)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Με πινέλο, αλείψτε λάδι μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ. με έλασμα.
Για την πολέντα:
Βάλτε το ζωμό και νερό σε κατσαρόλα κι αφήστε να πάρουν βράση. Προσθέστε το καλαμποκάλευρο κι ανακατέψτε συνέχεια 10 λεπτά να πήξει. (Ανακατέψτε όση ώρα πρέπει αλλιώς η πολέντα δεν θα είναι λεία. Κατεβάστε απ' τη φωτιά κι ανακατέψτε μέσα την παρμεζάνα. Απλώστε το μείγμα στη φόρμα, στρώστε την επιφάνεια. Βάλτε το 2 ώρες στο ψυγείο. Βγάλτε το απ' τη φόρμα, κόψτε το σε 6 τριγωνικά κομμάτια. Αλείψτε τη μια πλευρά λάδι με πινέλο, ψήστε τη σε προθερμασμένο γκριλ 5 λεπτά να ροδίσουν οι άκρες. Επαναλάβετε με την άλλη πλευρά.Κόψτε τις πιπεριές σε τετράγωνα, χοντροκόψτε τις ντομάτες, κόψτε τις κολοκύθες στα τέσσερα και κόψτε το καλαμπόκι σε φέτες 2 εκ. και μετά στα τέσσερα. Ζεστάνετε το λάδι σε μεγάλο σκεύος. Ψήστε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά 5 λεπτά να μαραθεί. Ανακατέψτε μέσα κύμινο και τσίλι σκόνη, ψήστε 1 λεπτό. Προσθέστε τα λαχανικά. Αφήστε να πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε τα, σκεπασμένα, σε χαμηλή φωτιά 30 λεπτά να μαλακώσουν, ανακατεύοντας πότε-πότε. Ανακατέψτε μέσα κόλιαντρο, αν θέλετε αλατοπιπερώστε.
Σερβίρετε με τα τριγωνικά κομμάτια πολέντας.