0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 3 κουταλιές σπόροι κάρδαμου
- 2 ½ κουταλιές κύμινο
- 2 κουταλιές κόλιανδρο
- 1 ½ κουταλιά σπόροι μαύρου πιπεριού
- 1 κουταλιά γαρίφαλα
- 2 κουταλάκια κανέλα
- 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το κάρδαμο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το πιπέρι και τα γαρίφαλα για 5 λεπτά μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους, ανακατεύοντας συνέχεια. Το αφήνουμε να κρυώσει και θρυμματίζουμε τα μπαχαρικά. Τα ανακατεύουμε με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Χρησιμοποιούμε 2 κουταλιές για 4 μερίδες. Αλείφουμε μπριζόλες χοιρινού και αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 8 ώρες, στήθος κοτόπουλου για 4 ώρες, ψάρια για 30 λεπτά και γαρίδες για 2 ώρες. Διατηρείται για 3 μήνες σε αεροστεγή συσκευασία σε θερμοκρασία δωματίου.