Μάτσι ή πλαστά μακαρόνια

Μάτσι ή πλαστά μακαρόνια Μάτσι ή πλαστά μακαρόνια
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος

Συστατικά

  • 2-3 φλιτζάνια άλεύρι (σιταρένιο ή κοινό)
  • ανάλογο νερό
  • αλάτι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά να γίνουν μια σφιχτή ζύμη και την χωρίζουμε σε 2-3 κομμάτια. Τα ανοίγουμε ένα-ένα σε φύλλα με τον πλάστη, ρίχνοντας κάθε τόσο λίγο αλεύρι για να μην κολλούν. Όταν το φύλλο γίνει λεπτό, ρίχνουμε πάλι μπόλικο αλεύρι και το τυλίγουμε στον πλάστη. Με ενα μαχαίρι το κόβουμε στο μάκρος, ανοίγουν οι λωρίδες, αφαιρούμε τον πλάστη καί μένουν ή μία πάνω στην άλλη. Κόβουμε στο πλάτος λεπτά μακρόστενα κομμάτια, περίπου μισό δάχτυλο και όταν έτοιμάσουμε και κόψουμε όλα τα φύλλα, τα απλώνουμε με τον  πλάστη πάνω στο σινί ή στο τραπέζι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε