0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σάμος
Συστατικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλιού γλυκό κανέλα
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- χλιαρό νερό
- ελαιόλαδο
- μέλι και κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι μέρα σε μια λεκάνι, ρίχνουμε την σόδα και ανακατεύουμε να αναμειχθεί με το αλεύρι. Προσθέτουμε το μέλι, λίγο-λίγο το χλιαρό νερό ώσπου να γίνει ένα κουρκούτι. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με αρκετό λάδι για να κάψει. Παίρνουμε 1 κουτάλι της σούπας και 1 κούπα με νερό. Βουτάμε ελαφρά το κουτάλι στο νερό και μετά παίρνουμε κουταλιά-κουταλιά από το κουρκούτι και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Αφήνουμε να φουσκώσει και να ροδίζει από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε τις μαρμαρίτες με μέλι και κανέλα.