Συστατικά
- 15 αυγά
- 400 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. νερό
- 60 γρ. διογκωτικό (velex ή ovallet)
- 750 γρ. αλεύρι 70% ζαχαροπλαστικής
- 25 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. κακάο
Για την γκανάζ:
- 750 γρ. μαργαρίνη μαλακή
- 1250 γρ. κρεμαλίνη (γλάσο - φοντάν)
- 250 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 50 γρ. κονιάκ
- 200 γρ. κακάο κοσκινισμένο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το κακάο στο μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα στην 1η, 2η, 3η ταχύτητα για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε το κακάο με το χέρι στο χτυπημένο μείγμα, σερβίρουμε σε λαμαρίνα με χαρτί, απλώνουμε καλά και ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά περίπου.
Για την γκανάζ:
Χτυπάμε με το φτερό στο μίξερ στην 2η και 3η ταχύτητα την μαργαρίνη να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γλάσο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν γίνει μια αφράτη αλοιφή, προσθέτουμε την πραλίνα, το κακάο, το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα στη 2η και 3η ταχύτητα.
Γεμίζουμε μπαστούνια πλάτους 10cm (τρία φύλλα παντεσπάνι και 2 στρώσεις γκανάζ για γέμιση). Επικαλύπτουμε το επάνω παντεσπάνι με ένα λεπτό στρώμα γκανάζ, ώστε να κλείσουν οι πόροι του. Παγώνουμε στην κατάψυξη και κόβουμε κομμάτια μεγέθους ορθογώνιας πάστας. Γλασάρουμε με γλάσο σοκολάτας και γαρνίρουμε με το ίδιο γκανάζ ή κρέμα σεράνο ή βουτυρόκρεμα.